Subsidie asbesthoudende leidingisolatie en vloerbedekking

Is er in je woning of appartement asbest aanwezig in de leidingisolatie of vloerbedekking? Of heb je een vermoeden en wil je zekerheid hierover?

Dan heeft MIWA voor jou een interessant aanbod. Door een samenaankoop kan je aan voordelige voorwaarden een beroep doen op een asbestdeskundige en een gespecialiseerd bedrijf om jouw asbest te herkennen en te verwijderen. Meer specifiek voor asbesthoudende leidingisolatie en vloerbekleding.

 

Voor wie?

Voor particuliere eigenaars van woningen of appartementsgebouwen in het MIWA-werkingsgebied (Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster).

 

Jouw voordeel

Neem je deel, dan hoef je zelf geen erkend asbestverwijderaar te zoeken. MIWA doet dit voor jou via een overheidsopdracht met hoge eisen. Naast alle gezondheidswinsten geniet je van een heel voordelig tarief om leidingisolatie of vloerbedekking met asbest te verwijderen. Dit komt omdat MIWA en OVAM via een subsidie 50% van de kostprijs* (excl. btw) dragen. Het maximale subsidiebedrag is € 5000 voor woningen en € 7000 voor appartementsgebouwen.

 

Interesse?

Het project start op 1 december 2022.

Vermoed je dat jouw leidingisolatie of vloerbekleding asbest bevat? Aarzel dan niet en schrijf je snel in via onderstaand formulier. De subsidies zullen worden toegekend op basis van datum van de datum van ontvangst van het dossier.

Je geeft hierbij het bouwjaar van de woning op en stuurt enkele foto's van de leiding of vloer waar je vermoed dat er asbest aanwezig is via onderstaand formulier.