Subsidie asbesthoudende buitenschil Sint-Niklaas

Heb je rond je huis of gebouw van je vereniging asbestcement in golfplaten, gevelleien, schoorsteen- of regenpijpen, bloembakken? Of heb je een vermoeden en wil je zekerheid hierover?

Vanaf 15 februari 2023 lanceert Stad Sint-Niklaas in samenwerking met MIWA een groepsaankoop voor de verwijdering van asbest in de buitenschil van je gebouw.

logo Stad Sint-Niklaas

Groepsaankoop asbestverwijdering

Heb je aan de buitenzijde van je woning asbest, is deze gelegen in Sint-Niklaas, dan kan je met deze groepsaankoop beroep doen op de diensten van een expert.

De asbestdeskundige zal eerst onderzoeken of er sprake is van asbest, waar dit zit en hoe ernstig het gezondheidsrisico is. Treft hij asbest aan, dan kan je een vrijblijvende offerte opvragen bij de asbestverwijderaar die MIWA selecteerde. Voor de afvoer en verwerking van je asbest kan je bovendien genieten van een subsidie, waardoor de kosten lager zullen uitvallen.

Voor de groepsaankoop kun je je vrijblijvend inschrijven maar pas vanaf 15 februari 2023.

Let wel: In deze groepsaankoop buitenschil is ruimte voor 50 deelnemers uit Sint-Niklaas. Aarzel dan ook niet om jouw naam door te geven.

 

Asbest verwijderen en duurzaam renoveren is win-win

Grijp je asbestverwijderingsproject aan om meteen ook een duurzame renovatie uit te voeren van je dak of gevel. Het kan immers voorkomen dat je je gevelasbestleien wil laten verwijderen en je meteen de gevel wil isoleren met een nieuw gevelbekleding.

Weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? Via Sint-Niklaas renoveert (www.sint-niklaas.be/renoveert) is er een mogelijkheid om advies en begeleiding te verkrijgen bij de uitvoering van een duurzame renovatie. Laat het zeker weten op het moment van inventarisatie van de asbest.


Interesse? Meer weten?

Het project start op 15 februari 2023.

Heb je vermoeden van asbest in de buitenschil van je woning of gebouw? Aarzel dan niet en schrijf je snel in via onderstaand formulier. De subsidies zullen worden toegekend op basis van de datum van ontvangst van het dossier. Inschrijvingen zijn geldig vanaf 15 februari 2023.