Alle nieuwsberichten

Zo gebruik je de huisvuilzak correct.

MIWA maakt al geruime tijd gebruik van een huisvuilzak met trekbandsluiting. Deze trekband is gebruiksvriendelijk, maar de kwetsbare plek bij dit type zak is de lasnaad net onder de trekband. Nochtans, als je de zak gebruikt volgens de voorschriften zou er geen probleem mogen zijn.

Hoe sluit je de huisvuilzak?

  1. Sluit de zak met beide linten.
  2. Houd de hals van de zak vast en wikkel het treklint er omheen.
  3. Steek de linten onderlangs door de wikkel.
  4. Trek de knoop aan.

Hoe gebruik je de huisvuilzak?
  • Draag de huisvuilzak aan de hals en niet aan de treklinten.
  • Maximaal vulgewicht: 15 kg.
  • Scherpe voorwerpen steek je middenin te zak en bescherm je zodat ze geen gaten of scheuren maken. Denk ook aan de veiligheid van de inzamelaar.
Zijn de zakken van mindere kwaliteit dan vroeger?
 
Sinds 2009 wordt met dezelfde zak gewerkt. De samenstelling, de vorm en de omvang bleven al die tijd onveranderd. De controle door de producent en door MIWA is strikt en uitvoerig. Er rollen jaarlijks miljoenen huisvuilzakken van de band, maar soms glipt een partij slechte zakken toch door de mazen van het net. Als die huisvuilzakken niet worden onderschept en in omloop komen, dan kan het helaas voorvallen dat je zakken hebt die makkelijker scheuren dan normaal.
 
Mijn huisvuilzakken hebben een duidelijke productiefout. Wat nu?
 
Een vervelende zaak, maar niet getreurd. Breng je rol naar het stad- of gemeentehuis waar je een nieuwe in de plaats krijgt. Bovendien help je ons zo ook verder. De rollen worden immers voor onderzoek teruggestuurd naar de producent. Hij kan op basis van een productienummer opzoeken waar het fout liep en hoe dit in de toekomst kan vermeden worden. 
 

 

Alle nieuwsberichten

Miwafriend Dringende vraag?
Bel naar 03 776 72 50
Of gebruik het contactformulier