Alle nieuwsberichten

Wees een goede buur en let op het uur

Respecteer niet alleen de sorteerregels, maar ook de uren van de glasbol. 

Glas weggooien maakt namelijk wel wat lawaai. 's Avondslaat of 's ochtendsvroeg glasafval wegdoen, is dan ook niet respectvol naar de buurtbewoners toe.
Gooi je glasafval weg tussen 8.00 uur 's morgens en 20.00 uur en 's avonds. Houd ook jij hier rekening mee? Bedankt!

Voor meer info omtrent de sorteerregels, de aandachtspunten en de glasbollocaties, zie hier.

 

VERMIJD BROL ROND DE GLASBOL
Sluikstort wordt niet getolereerd en kan beboet worden tot € 350. 

Heb je glasafval en is de glasbol vol? Neem je glas terug mee naar huis en kom een andere keer opnieuw langs. Of passeer even langs het recyclagepark tijdens de openingsuren. Daar vind je ook glasbollen. En het glasafval is er ook gratis uiteraard. De bollen worden wekelijks geledigd en ook de netheid rond de glasbollen wordt wekelijks onder handen genomen. 

Heb je ander afval dan glas? Plaats het onder geen geding rondom de glasbol. Dit is een schending van de openbare netheid en wordt bestraft. Houd je eigen buurt proper en breng je afval naar waar het hoort. Deksels van glazen potten zijn of PMD (metalen deksels) of restafval (plastic deksels). Wist je dat kurken van wijnflessen ook apart (en gratis) ingezameld worden op de recyclageparken? 

Tip: verzamel je glasafval thuis in een curverbox. Je neemt de box makkelijk mee naar de glasbol. Na je bezoek aan de glasbol, maak je de box snel proper en je kan opnieuw beginnen. Zo heb je geen extra afval aan kartonnen dozen of plastic zakken.  

 

Ander afval heeft in principe niets te zoeken omtrent de glasbol, dus hoef je het niet mee te nemen. Neem je het toe mee naar de glasbol, let er dan zeker op dat je het weer terug mee naar huis neemt! 

Alle nieuwsberichten