Alle nieuwsberichten

Tuinieren zonder pesticiden. Kleine daad, schoon resultaat!

Pesticiden zijn schadelijk voor mens en milieu. Maak er deze lente eindelijk komaf mee! Breng ze vanaf 21 april binnen bij ons in het recyclagepark. In ruil ontvang je een handige voegenborstel (zolang de voorraad strekt).

Wees er dus snel bij en kom met je pesticiden naar het recyclagepark van jouw gemeente. De voegenborstels worden uitgedeeld tot zolang de voorraad strekt, ook nog de week na 21 april. 

Tips & tricks voor een gezonde tuin of terras

Een tuin of terras onderhouden zonder schadelijke hulpmiddelen is perfect mogelijk. 53% van de Vlamingen doet dit al zonder pesticiden. Zo kan je bijvoorbeeld varens planten op schaduwrijke plaatsen in plaats van gras om mosvorming te vermijden, of door te vegen of te krabben onkruid tussen je tegels verwijderen. 

Bezoekers van het recyclagepark in de Vlyminckshoek in Sint-Niklaas kunnen die dag ook een kijkje nemen in het infostandje van Velt, waar je meer te weten komt over natuurlijk onkruid bestrijden en waar je kan proeven van Tingel, een bier gemaakt van brandnetel. 

Wil je nog meer en ook leren hoe je zonder pesticiden een mooie en onkruidvrije tuin krijgt? Schrijf je dan in voor onze workshop 'Pesticidenvrij Tuinieren', deze vindt ook plaats op zaterdag 21 april van 9.30 tot 11.30 in de Vlyminckshoek. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar sensibilisering @miwa.be of even te bellen 03/776 72 50.

 

Tot zaterdag 21 april!

Alle nieuwsberichten

Miwafriend Dringende vraag?
Bel naar 03 776 72 50
Of gebruik het contactformulier