Alle nieuwsberichten

Nieuwe MIWA-glascontainers

Vanaf deze week worden nieuwe glascontainers geïnstalleerd. Deze fonkelnieuwe bollen en verscherpt toezicht moeten ook zorgen voor minder sluikstort naast de glascontainer.

Alle glascontainers in Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster worden in de komende weken vervangen door gloednieuwe exemplaren. Dit gaat over 185 bovengrondse glascontainers verspreid over deze 5 gemeenten en in de recyclageparken.

Het is echt een trend om beter te sorteren en bewust te kiezen voor recycleerbare verpakking zoals glas, daarom zijn de meeste nieuwe glascontainers groter. Op glasbolsites die intenser gebruikt worden staan 2 of meer containers. MIWA staat in voor de wekelijkse ledigingen maar op plaatsen met intenser gebruik worden de ledigingen opgedreven. Tijdens bepaalde periodes zoals eindejaar, wordt er preventief extra geledigd.

De nieuwe, blinkende bollen moeten ook zorgen voor minder sluikstorten naast de glascontainer. Door ook het toezicht te verscherpen op hotspots en overtreders sneller te betrappen en te vervolgen, wil MIWA het probleem van sluikstorten aanpakken.

Wat zijn de regels voor glascontainers?

Enkel volgende verpakkingen mogen, helemaal leeg, in een glascontainer: flessen, flacons en bokalen in doorzichtig glas.

Wat er niet in thuis hoort zijn deksels en doppen, hittebestendig glas zoals ovenschotels en kookplaten, porselein, aardewerk, glazen of kristallen vaatwerk, vlak glas zoals ruiten en spiegels of gloeilampen en tl-lampen.

Respecteer de rust van de buurtbewoners en gooi je glasafval alleen in de glasbol tussen 8:00 en 20:00 u. Laat geen ander afval (plastic zakken, kartonnen dozen) achter in de buurt van de glascontainer.

Sluikstorten is strafbaar en je riskeert een zware geldboete.

Alle nieuwsberichten