Alle nieuwsberichten

MIWA neemt PMD-inzameling over van de stad Sint-Niklaas

De dienst openbare reinheid van Sint-Niklaas stopt met de huis-aan-huisophaling van de blauwe PMD-zakken in haar stad. Vanaf 1 januari 2022 neemt afvalintercommunale MIWA deze dienstverlening over. Hiermee zal MIWA instaan voor de inzameling van alle huishoudelijke afvalfracties in Sint-Niklaas, zoals dat reeds het geval is in de andere MIWA-gemeenten.


De beslissing hiertoe werd al enkele jaren geleden genomen. De inzameling van PMD wordt voor een periode van 8 jaar uitbesteed aan private partner Smetco die onder andere ook het restafval, GFT en papier en karton ophaalt.


Voor de inwoners van Sint-Niklaas heeft deze wijziging geen gevolgen. PMD wordt zoals altijd tweewekelijks aan huis opgehaald in de gekende blauwe zakken. In sommige sectoren verandert wel de dag van de ophaling. De data kan men raadplegen in de afvalkalender 2022 die ondertussen werd bedeeld.


Door de overdracht loopt een bijzonder tijdperk ten einde. Na meer dan 120 jaar zal stad Sint-Niklaas zelf geen stedelijke afvalophaling meer faciliteren. De medewerkers van de dienst openbare reinheid die instonden voor de PMD ophaling krijgen een andere taakinvulling om de beeldkwaliteit van het openbaar domein te verhogen. Ze zullen zich onder andere nog meer focussen op de aanpak van zwerfvuil en sluikstort.

 

Bedankt stad Sint-Niklaas voor jullie jarenlange inzet! 

 

>>> Klik hier om het verslag van TV Oost te bekijken 

Alle nieuwsberichten