Alle nieuwsberichten

Meer plastics in de blauwe zak? Nog even geduld ...

De nieuwe blauwe zak – nog even geduld…

Je hebt er vast al van gehoord. Binnenkort gaan we nog meer sorteren en recycleren, want in de nieuwe blauwe PMD-zak zullen meer verpakkingen mogen dan vroeger. Dit is echter nog niet het geval voor Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster. Voor de MIWA-regio staat de invoering gepland voor juni 2019. Nog even geduld dus.

Meer sorteren, minder restafval

In de PMD-zak mogen op dit moment enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. In de nieuwe blauwe zak zullen daar ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen bijkomen. Denk maar aan yoghurtpotjes, botervlootjes of plastic zakken.

Waarom nog niet bij ons?

De uitbreiding wordt stap voor stap ingevoerd over het hele land. Op die manier krijgt iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij de invoering zijn immers heel veel verschillende partijen betrokken: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven, … Het kan dus dat in een buurgemeente of op uw werk de nieuwe sorteerregels al gelden, terwijl dat bij ons nog niet het geval is.

Wanneer dan wel?

In Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster staat de invoering van de nieuwe blauwe zak gepland voor 1 juni 2019. Een aantal weken voor de invoering krijg je een uitgebreid informatiepakket in je brievenbus. Intussen vragen we je om nog even geduld te oefenen, en de huidige PMD-sorteerregels te respecteren: de P staat nog steeds voor alleen plastic flessen en flacons. Alvast bedankt!

Alle nieuwsberichten

Miwafriend Dringende vraag?
Bel naar 03 776 72 50
Of gebruik het contactformulier