Alle nieuwsberichten

Asbest vanaf 14 juli terug ingezameld

Asbest naar recyclageparken en verkoop asbestmateriaal

Vanaf 14 juli mogen de 6 recyclageparken van MIWA terug asbestcement aanvaarden. Je kan er terecht tijdens de openingsuren, zonder afspraak.
Breng je asbestafval naar het recyclagepark? Verpak dit dan bij voorkeur goed! Zo vermijd je stofvorming en breuken tijdens het transport. Gebruik een verpakking die is aangepast aan de grootte van de stukken asbest zoals: dubbele plastic zakken, doorschijnende asbestzakken of aangepaste asbestfolie. De asbestfractie bevindt zich in de betalende zone van de recyclageparken.

Vanaf 14 juli kan je in al onze recyclageparken ook terug mini-asbestzakken voor 1,5 euro per stuk en transparante plaatzakken voor 3 euro per stuk aankopen. Je hoeft dit materiaal niet te reserveren.

Asbestophaling aan huis

MIWA organiseert ophalingen aan huis voor asbesthoudende golfplaten (0-50 m2) voor particulieren en jeugd- en sportverenigingen. Dankzij de subsidie van de Vlaamse overheid kan dit voor een beperkt bedrag.

Haal je asbestplaatzak voor 30 euro in je recyclagepark en bel 0800 98 003 voor jouw afhaling aan huis.

Per asbestplaatzak krijg je 1 gratis set beschermingsmiddelen mee. Deze set bevat een wegwerpoverall, wegwerphandschoenen en een P3-asbestmondmasker.
Meer info vind je op deze pagina.

Verwijder asbest veilig

Wil je als particulier of als zelfstandige zelf asbest verwijderen? Neem dan altijd de juiste voorzorgsmaatregelen. Doe dat zowel voor, tijdens als na het verwijderen. Meer info vind je via www.asbestinfo.be

Alle nieuwsberichten

Dé afval-app van het Waasland. Houd je afvalverbruik in de hand, altijd & overal! 

Download de afval-app vandaag nog download onze Miwa App
Ontdek het op Google Play
Ontdek het op de App Store