Alle nieuwsberichten

Afvalkalenders 2019 allemaal bedeeld!

MIWA pakt uit met een nieuwe afvalkalender voor 2019. Het gekende drieluik recto-verso maakt plaats voor een hedendaags, fris en compact boekje. Hiermee speelt de intercommunale in op feedback van de burgers die ze de laatste jaren kreeg.


Te groot formaat, klein lettertype, te veel kleurtjes door elkaar, … Dat en meer kregen we de laatste jaren te horen over de afvalkalender. Met deze bemerkingen gingen we aan de slag en kwamen we tot een nieuw formaat en frissere lay-out, vervat in een 36-pagina tellend boekje. Alleen het jasje werd aangepast, inhoudelijk blijft alles hetzelfde (wekelijkse zomerophaling voor huisvuil, snoeihoutophaling op aanvraag in het voor- en najaar, …).

De kalender besteedt meer aandacht aan de ophaal- en sorteerregels en licht per maand een interessant onderwerp omtrent afval toe, afgestemd op het seizoen. Elke maand staat apart op een pagina zodat je niet afgeleid geraakt door andere data. Het lettertype is groter en enkel wat van toepassing is die maand, staat op die pagina genoteerd. Op die manier wil MIWA ruis tegengaan en de gebruiksvriendelijkheid voor de lezer vergroten. Dankzij de perforatie onderaan kan je de kalender makkelijk ophangen. 

 

 • Gaatje in de kalender?
  Voor het gemak werd er ook een perforatie onderaan de kalender aangebracht. Zo kan je de kalender makkelijk ophangen en per maand doorbladeren. 
  Door een drukfout gingen er bepaalde kalenders de deur uit zonder een boorgaatje, oeps! We deden zelf de test en je maakt makkelijk zelf een gaatje met perforator. Onze excuses! Dit doen we volgend jaar zeker beter.
 • Juiste kalender ontvangen?
  Bekijk zeker of je de juiste kalender hebt ontvangen: juiste gemeente, juiste sector? Ben je niet zeker tot welke sector jouw straat behoort, sla dan de eerste pagina open en zoek jouw straat op de stratenlijst. Deze geeft je het antwoord dat je zoekt. Foute kalender gekregen? Laat het ons zeker weten en we bezorgen je de juiste.
 • Andere ophaaldag?
  Kijk zeker altijd de ophaaldata goed na bij start van een nieuw jaar. Soms het kan namelijk zijn dat jouw ronde voor huisvuil, GFT, PMD, ... op een andere dag valt in 2019 dan in 2018. 
 • Ophaaldata online raadplegen?
  Dat kan! Via onze website of via je smartphone (download de app "Recycle" via iOs of Android).

 

Voor de start van de kerstvakant

Alle nieuwsberichten

Miwafriend Dringende vraag?
Bel naar 03 776 72 50
Of gebruik het contactformulier