Nieuwsberichten

OEPS: niet al het snoeihout werd vandaag opgehaald

OEPS! Een heel deel adressen dat vandaag, maandag 24 september, voorzien werd voor de ophaling van snoeihout werd per abuis niet gedaan. Had jij een afspraak vandaag en is je snoeihout niet opgehaald? Geen nood, morgen komen we er als eerste werk om! Onze excuses voor het ongemak. 

 
lees meer

Gezocht: collega administratief medewerker (facturatie & onthaal) m, v, x (voltijds)

Heb jij feeling met de afvalsector? Heb je minstens 5 jaar aantoonbare en relevante ervaring? Ben je klantvriendelijk, nauwkeurig, organisatorisch en vooral ook heel enthousiast? Solliciteer dan zeker voor 29 september bij de Wase afvalintercommunale.

lees meer

Opgelet: vanaf nu opnieuw tweewekelijkse inzameling van huisvuil

Tijdens de zomermaanden juli en augustus werden de huisvuilzakken wekelijks aan huis ingezameld. Deze zomerregeling loopt nu af.
Voortaan worden je huisvuilzakken opnieuw om de twee weken bij je thuis opgehaald. Check je afvalkalender voor de juiste ophaaldagen. 

lees meer

Wees een goede buur en let op het uur

Met deze hitte gaan de ramen en deuren met plezier open, vooral 's avonds wanneer het afkoelt. Ook de bewoners die dicht bij een glasbol wonen, doen dit graag. Niet zo gezellig wanneer er 's avonds laat nog glas weggegooid wordt in de bollen natuurlijk. Houd daarom altijd rekening met de buurtbewoners en gooi je glasafval alleen weg tussen 8.00 en 20.00 uur. Bedankt!

lees meer

Oeps! Rechtzetting afvalmagazine p. 10

Op pagina 10 van het afvalmagazine van juni lees je dat batterijen van elektrische fietsen ook geaccepteerd worden in het recyclagepark. Die info klopt zeker. Alleen staat het logo van Recupel bij dit artikel en dat moet natuurlijk Bebat zijn. 

lees meer

Recyclageparken zamelen meer dan 20 miljoen elektrotoestellen en lampen in.

20 miljoen ... Dat is 12% meer dan vorig jaar! Cijfers die doen duizelen. Dat is het minste wat we kunnen zeggen over het aantal elektrotoestellen en lampen dat in 2017 een nieuw leven kreeg via de recyclageparken in België: 20,4 miljoen stuks. Bedankt iedereen! Lees er hier alles over. 

lees meer

Vermijd zware huisvuilzakken

We krijgen heel veel meldingen binnen van de ophaler over te zware huisvuilzakken. Grijze MIWA-zakken mogen maximaal 15 kilogram wegen. Geweigerde zakken moeten opnieuw binnengenomen worden en correct aangeboden worden bij de volgende ophaling.

lees meer

Flatscreens worden voortaan ook ingezameld voor recyclage

Vanaf 1 juli zamelen we flatscreens (led- en plasmaschermen) ook apart in via Recupel. Breng oude flatscreens dus voortaan naar het recyclagepark bij 'Beeldschermen'.  

lees meer

Bezoek van de buxusmot, wat nu?

Zijn jouw buxusstruiken ook aangetast door de buxusrups en -mot? Breng je kapotte struiken verpakt naar het recyclagepark en leg ze bij het snoeihout. Vlaco heeft een nieuwe site geïntroduceerd met handige info over de mot: www.sosbuxusmot.be. 

lees meer

Geen gratis taxusinzamelactie dit jaar

Dit jaar organiseert MIWA jammer genoeg geen taxusinzamelactie. Dit als een gevolg van het overaanbod van taxussnoeisel op de markt. Uiteraard kan je je snoeisel nog altijd kwijt in het recyclagepark in de betalende zone bij ‘tuinafval’. 

lees meer

Klaar voor de zomer met onze herbruikbare bekers!

De zon schijnt volop: tijd om te dromen van zomerse buurtfeesten en evenementen. Vaak worden op deze evenementen plastic wegwerpbekertjes gebruikt, die helaas na gebruik, in de vuilnisbak belanden.

Gelukkig kan je ook kiezen voor herbruikbare bekers, een milieuvriendelijk alternatief voor de wegwerpbeker. MIWA ontleent aan inwoners, scholen, verenigingen, buurtcomités, gratis herbruikbare bekers om hun evenement milieuvriendelijker te maken.

Gelukkig kan je ook kiezen voor herbruikbare bekers, een milieuvriendelijk alternatief voor de wegwerpbeker. MIWA ontleent aan inwoners, scholen, verenigingen, buurtcomités, gratis herbruikbare bekers om hun evenement milieuvriendelijker te maken.

lees meer

Tuinieren zonder pesticiden. Kleine daad, schoon resultaat!

Planten in de voegen van het terras of onkruid op het wandelpad in de tuin? We grijpen gemakshalve naar pesticiden die schadelijk zijn voor mens en milieu. Ze komen in onze waterlopen terecht en tasten het grondwater aan. Pesticiden bedreigen zo het water waaruit drinkwater gemaakt wordt. Daarom lanceren we samen met de Vlaamse Milieumaatschappij de actie “Een kleine daad, schoon resultaat” op zaterdag 21 april 2018.

 

 

lees meer

Breng uw kurken naar het recyclagepark

Tijdens deze eindejaarsperiode knalt er al eens een extra flesje cava of champagne. Feesten en gezelligheid brengt uiteraard heel wat afval met zich mee. Probeer ook nu zo goed mogelijk uw afval te sorteren. Glazen flessen horen in de glasbol en niet ernaast. Het is maar een kleine moeite om het glas ook netjes in de glasbol te deponeren. Zo houdt u uw buurt netjes en zorgt uw afval niet voor overlast. 
Maar wist u dat kurken stoppen in aanmerking komen voor recyclage?  Gooi ze dus niet zomaar in de vuilnisbak, maar breng ze naar één van onze recylageparken.

 

 

lees meer

PMD sorteren wordt gemakkelijker in de toekomst

Fostplus, de organisatie die instaat voor de afvalophaling en –verwerking van huishoudelijk verpakkingsafval in België, wil vanaf 2019 starten met nieuwe sorteerregels voor PMD. Sorteren wordt eenvoudiger: zowat alle plastic verpakkingen, dus ook yoghurtpotjes, botervlootjes en plastic zakken, mogen dan in de blauwe zak. Voorlopig moeten die nog steeds bij het restafval.

 

lees meer

Asbestzakken te koop in onze recyclageparken

In onze recyclageparken zijn vanaf nu asbestzakken te koop. Je betaalt 1,5 euro voor een kleine zak en 3 euro voor een grote zak.

Vroeger moest je naar de doe-het-zelfzaak om een stevige folie aan te schaffen om je asbest te verpakken. Tijdens de verwijdering, het transport en het deponeren van het asbest kunnen asbestvezels vrijkomen. En het zijn net díe vezels die schadelijk blijken te zijn voor gezondheid en milieu.

lees meer

Gebruik je hoofd om klein elektro te recycleren

Klein elektro: wie, wat, waar, hoe? Wat doe jij ermee wanneer je het niet meer kan gebruiken? Recupel roept op tot beter recycleren en vraagt om elektro binnen te brengen naar het recyclagepark, De Kringwinkel (indien nog bruikbaar) of het RecyclePunt. 

lees meer

Indevuilbak heet voortaan Mooimakers

Nóg sterker inzetten op minder zwerfvuil en sluikstort voor een mooier Vlaanderen. Dat is onze prioriteit. En daar is een breed maatschappelijk draagvlak voor nodig.
Daarom verandert Indevuilbak, het samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstorten van het kabinet van minister Schauvliege, OVAM, Fost Plus en VVSG, van naam. 

lees meer

Nieuw recyclagepark in Nieuwkerken-Waas is open

Sint-Niklaas is vanaf nu een recyclagepark rijker. Met de komst van het park in de Anthonis de Jonghestraat 20a in Nieuwkerken-Waas telt MIWA vandaag zes recyclageparken. 

lees meer

Groot afvalonderzoek: de resultaten

Radio 2 en OVAM hebben 'de Vlaming' onderworpen aan een grootschalig afvalonderzoek. We maken nog veel fouten zo blijkt, maar hieruit kunnen we alleen maar leren.

lees meer

Textielinzameling aan huis: geen sticker meer nodig

Laat je voortaan je textiel ophalen aan huis op de voorziene data zoals aangegeven op de kalender, dan heb je geen sticker meer nodig van de Kringwinkel den Azalee.
De zakken/dozen moeten gewoon op tijd buiten staan en goed gesloten zijn. 

lees meer

Afspraken tijdens wegenwerken

Tijdens wegenwerken gaat de afvalophaling aan huis gewoon door. Zet dus zeker tijdig je afval buiten, want tijdens deze werken verloopt de ophaling vaak anders dan normaal.

lees meer

Containerpark heet voortaan recyclagepark

Vanaf 1 januari 2017 spreekt afvalintercommunale MIWA niet langer van het containerpark, maar wel van de meer toepasselijke en hedendaagsere term ‘recyclagepark’. Lees hier waarom.

 

lees meer

Workshop kringloopkrachten in basisschool Gavertje Vier, Belsele

Sorteren, recycleren en preventie. Het begint al van jongs af aan. En dat weten ook de kringloopkrachten. Ze brengen hun enthousiasme én kennis dan ook met veel plezier over aan de leerlingen van basisschool Gavertje Vier in Belsele. 

lees meer

Asbest in huis? Wees voorzichtig!

Hoewel asbest nu verboden is, werd het in het verleden op grote schaal gebruikt in de bouwsector. Daarom zal dit materiaal nog een hele tijd in onze directe omgeving aanwezig zijn. Het inademen van asbestvezels kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Wil je asbest verwijderen, bereid je dan zorgvuldig voor. Ga uiterst voorzichtig te werk en voer het asbestafval op een verantwoorde manier af.

lees meer

Zo gebruik je de huisvuilzak correct.

MIWA maakt al geruime tijd gebruik van een huisvuilzak met trekbandsluiting. Deze trekband is gebruiksvriendelijk, maar de kwetsbare plek bij dit type zak is de lasnaad net onder de trekband. Nochtans, als je de zak gebruikt volgens de voorschriften zou er geen probleem mogen zijn.

lees meer

Miwafriend Dringende vraag?
Bel naar 03 776 72 50
Of gebruik het contactformulier