workshops voor scholen

Kinderen en jongeren zijn échte consumenten en de hoeveelheid afval die ze onbewust creëren, is gigantisch.

Het is dan ook erg belangrijk om kinderen van jongs af aan te sensibiliseren over het voorkomen, sorteren en recycleren van afval, ook op school.

 

 

Afvalintercommunale MIWA, Fost Plus vzw en het Vlaams Gewest bieden daarom verschillende workshops aan voor scholen, voor diverse leeftijdscategorieën:

-      ‘Wat is er aan de hand in Viesvuilland?’ is een animatie voor kinderen uit de 1ste, 2de of 3de kleuterklas en de 1ste graad lager onderwijs.

-      LABO (Leren Afval Beheren Op school) is een vorming voor kinderen uit de 2de of 3de graad lager onderwijs.

-      ‘Da’s Proper! Een nieuw licht op afvalbeheer’ is een interactieve workshop voor jongeren uit het 3de t.e.m. het 6de of 7e jaar secundair onderwijs. Je kan kiezen uit 3 modules: een quiz (1 lesuur), een film-debat (2 lesuren) en een rollenspel (2 lesuren). Er kan ook gekozen worden voor een combinatie van workshops gedurende 3 lesuren.

 

De workshops worden gegeven door de educatieve medewerkers van GoodPlanet Belgium vzw en passen perfect in de ontwikkelingsdoelen en/of eindtermen zoals deze door de Vlaamse Gemeenschap worden gedefinieerd.

Alle workshops zijn gratis en gaan door bij jou op school.Ben je leerkracht of directielid en heb je interesse om één of meerdere workshops te laten doorgaan bij jou op school in het schooljaar 2019-2020?

Schrijf je klas(sen) dan snel in via de online inschrijvingsmodules:

www.viesvuilland.be 

www.labovorming.be 

www.dasproper.be

Let wel, het aantal plaatsen is beperkt, dus vlug zijn is de boodschap!

 

Voor verdere inlichtingen kan je terecht bij MIWA op het nummer 03 780 68 66 of per e-mail: sensibilisering@miwa.be.

Ook bij GoodPlanet Belgium kan je terecht op het nummer 02 893 08 08 of per e-mail: educatie@goodplanet.be.