Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over de MIWA MY WASTE-app?

Contacteer ons:

03 776 72 50
info@miwa.be

Zoek en vind het antwoord bij de Veel gestelde vragen:

Registreren

Registratie moet gebeuren via jouw rijksregisternummer en een 'éénmalig' wachtwoord die jou is toegestuurd via de post. Let wel dat registratie enkel door de referentiepersoon kan worden voltooid. Hierna kan de referentiepersoon mensen uitnodigen om zijn/haar huishouden te vervoegen.

Dit is vaak de persoon die al het langste gedomicilieerd is op het adres of de oudste persoon aanwezig op het adres. De persoon aan wie de MIWA brief gericht was, is de referentiepersoon.

Jouw eenmalig wachtwoord kan je vinden in de brief die jouw werd toegestuurd tussen 17 en 18 oktober 2019. Indien je deze brief niet (meer) hebt, kan je je logincode hier aanvragen of contact opnemen met MIWA

Let wel: de brief die je eerder kreeg van ons om in te loggen voor www.miwa.be/mijngrijzecontainer is niet van toepassing op de registratie voor de app. Deze logingegevens zijn verschillend. 

De applicatie krijgt alle data toegestuurd via jouw slimme afvalcontainer. Deze afvalcontainer is uniek gelinkt aan jouw adres. Uit veiligheidsredenen hebben we gekozen om mensen zich te laten identificeren via het rijksregisternummer. Geen zorgen, we slaan dit nummer niet op & onze beveiliging voldoet aan alle wettelijke normen.

Deze sms is cruciaal om jouw account veilig te stellen. De code laat ons toe te verifiëren dat je echt bent wie je beweert wie je bent. Dit is een legale verplichting inzake beveiliging van applicaties waarbij persoonlijke data (jouw afvalverbruik) wordt bijgehouden.

^ $ * [ ] { } ( ) ? - " ! @ # % & , > < ' : ; | _ ~ 

 

Opgelet: momenteel is het enkel mogelijk een uitroepteken (!) te gebruiken als speciaal teken. Dit is een opstartbug dat we momenteel aan het bekijken zijn. 

Gelieve contact op te nemen met MIWA. Wij nemen dit op met onze support en helpen je zo snel mogelijk verder. 

Inloggen

Op het scherm "inloggen" heb je de mogelijkheid om te kiezen voor "wachtwoord vergeten". 

1. Geef je (correct!) e-mailadres door. 
2. Krijg via sms een bevestigingscode die je kan ingeven op je scherm.
3. Geef een nieuw paswoord in. 

Mijn account

Als referentiepersoon kan je je mede-inwoners op je adres toevoegen. Deze gebruikers krijgen dan toegang tot jouw persoonlijk afvalportaal. Nodig ze via jouw account van de app uit en zij krijgen een uitnodigingsmailtje. Zo houden jullie samen je afvalverbruik in de hand. 

Ja dat kan. Eens geregistreerd, kan je de app openen en bekijken op verschillende smart devices (tablet, iphone, smartphone). Hiervoor gebruik je gewoon je logingegevens. 

Dat kan je niet zelf. Je adres wijzigt sowieso automatisch wanneer je je in- of uitschrijft bij de gemeente. Gsm-nummer of e-mailadres gewijzigd? Geef het door via info@miwa.be en wij passen het aan voor jou. Geef hierbij zeker je adres, e-mailadres en gsm-nummer mee.  

Mijn afvalverbruik

Jouw afvalverbruik komt uit de realtime link die gemaakt is via jouw grijze huisvuilcontainer. Op het moment dat jouw container opgehaald wordt, wordt deze gewogen en de data die hieruit voortkomt wordt doorgestuurd naar onze systemen. Zo ben jij meteen mee.

Het geproduceerde gewicht afval van het gemiddelde gezin is een gemiddelde van alle gezinnen met dezelfde gezinssamenstelling. Bijvoorbeeld: jij bent lid van een huishouden met 3 leden, dan zul je vergeleken worden met het gemiddelde van huishoudens met 3 personen. 

Punten & sterren

Punten kan je verdienen door minder afval te verbruiken dan gezinnen met hetzelfde aantal personen. Zo verdien je 1 punt per procent punt minder verbruikt.

Punten kunnen inderdaad verloren worden door meer afval te verbruiken dan gemiddeld. 

Aan het begin van elke maand worden de punten uitgedeeld die verdiend zijn de maand voordien. 

Na registratie start je automatisch met 1 ster

Vanaf 200 punten 2 sterren

Vanaf 500 punten 3 sterren

Vanaf 900 punten 4 sterren

Let wel: je krijgt pas punten voor de maand waarin je je hebt geregistreerd. Dus: registreer je je bijvoorbeeld op 21 november, dan kom je in aanmerking voor de puntenbedeling eind november. Registreer je je op 1 december, dan krijg je pas punten eind december voor de hele maand.