Ontmoet Stien, Piet en Basiel

 Je hebt ze al wel zien passeren: onze diftarmascottes Stien, Piet en Basiel. Wie zijn ze, wat doen ze en vooral: waarom hebben wij hen uitgekozen? 
We plakken er een gezicht op. Leer ze hieronder snel alle drie kennen, want je komt ze zeker nog tegen. 

 

Stien

 

Haar roepnaam: Stien stoef

Stien is met haar 40 liter de kleinste container, maar ze is een heuse kampioen en een voorbeeld voor velen. Ze is een vat vol sorteerkennis. Haar kennis delen met iedereen, klein en groot, maakt haar dan ook instant gelukkig. Een foutje is snel gemaakt, weet ze. Ze staat dan ook op de eerste rij om dat foutje recht te zetten. Probleemoplossend denken is helemaal haar ding. Wanneer ze niet op pad is om haar sorteerkennis te verspreiden, denkt ze na over hoe ze haar restafval kan beperken. Zo heeft ze al heel wat praktische en handige tips bij elkaar gesprokkeld. Heb je een vraag over sorteren: vraag het aan Stien!

 

 

Piet

 

 

Zijn roepnaam: Pietje precies

Piet is de goedlachse lesgever onder de containers. Zijn beste vriend is Jan Modaal. Echt uit de band springen, doet hij niet. Wel houdt hij van orde en ziet hij toe op een nette buurt. Je vindt hem dan ook vaak buiten, aan de praat met een buur. Ze zien hem ook graag komen, want staat er iets niet correct aangeboden voor de huisvuilinzameling, dan zal Piet zien dat het in orde komt zodat alles vlot kan verlopen. Dat geeft hem voldoening. Hij blij én de buren blij, een win-win-situatie. Gaat zijn vinger de lucht in, dan weet je dat je best even oplet.    

 

Basiel

 

Zijn roepnaam: Basiel balans

Basiel is de loebas van de containers. Met zijn 240 liter is hij dan wel de grootste, maar hij heeft een zachte inborst. IJdel kan je hem op z'n minst wel noemen. Zo gaat er geen dag voorbij dat hij niet op de weegschaal staat. Hij is erg fit en immer in vorm. De cijfers op de weegschaal houdt hij dan ook het liefst zo laag mogelijk, niet altijd makkelijk gezien zijn grootte. Maar Basiel zou Basiel zijn niet, mocht hij niet de juiste balans gevonden hebben. Hij controleert perfect hoeveel gewicht er in gaat en hoeveel er uit blijft. Een echt rolmodel.