Alle activiteiten

Workshop 'Koken met restjes'

We gooien met z'n allen nog veel te veel voedsel(resten) weg!

Tijdens de feestdagen belandt er heel wat eten op je bord, en nadien helaas ook heel wat in de vuilnisbak. Voedselverspilling is een wereldwijd probleem, gelukkig kan ieder van ons er zelf iets aan doen. Door bewust voedsel aan te kopen bijvoorbeeld, of na een feestmaaltijd zelf aan de slag te gaan met de overschotjes.

Weet je niet goed hoe? Op maandag 7 december toont Vlaco-lesgeefster Veerle hoe je voedselresten omtovert tot lekkere en originele hapjes en snacks die zelfs een feestdis waardig zijn. Nadien ga je in groep zelf aan de slag.

Praktisch:

  • Wanneer: maandag 7 december 2020, van 19:00 u. tot 22:00 u.
  • Waar: Vlyminckshoek 12, 9100 Sint-Niklaas
  • Kostprijs: Deelname is gratis. Inschrijven verplicht.
  • Info en inschrijven: via sensibilisering@miwa.be 

 

Wist je dat jij zelf ook thuis in je keuken kan meehelpen om het voedselverlies te beperken? En daar hoeft je heus geen keukenprinses of beroepskok voor te zijn.

MIWA organiseert i.s.m. Vlaco enkele workshops waarbij je leert hoe keukenrestjes te redden. De tips en tricks kan je gemakkelijk toepassen op de overschotjes uit je koelkast.

Tijdens deze interactieve sessie leer je meer over het bewaren en verwerken van keuken- en moestuinresten. De lesgever gaat met de cursisten samen aan de slag om keukenrestjes creatief om te vormen tot iets nieuws en lekkers. We beperken ons tot maximum 10 deelnemers. Proeven hoort er uiteraard ook bij!

De twee workshops gaan door op de volgende data:

-        woensdag 18 november 2020, van 19.00 tot 22.00 u. in OC Baudeloo, Kasteelstraat 23, 9190 Stekene (i.s.m. de gemeente Stekene)

-        maandag 7 december 2020, van 19.00 tot 22.00 u. bij MIWA, Vlyminckshoek 12, 9100 Sint-Niklaas

Inschrijven kan via sensibilisering@miwa.be of 03 760 68 66.

[foto – voedselverlies]

Alle activiteiten