Alle activiteiten

Schadelijke stoffen in plastics en andere materialen

Vervuiling is wereldwijd verantwoordelijk voor de dood van negen miljoen mensen per jaar (The Lancet, 2017). Industrialisering, veranderende leefwijzen en de globalisering van de maatschappij zorgen voor een toename van chemische stoffen in dagdagelijkse producten. Denk bijvoorbeeld aan de evolutie naar de wegwerpmaatschappij waarbij plastics volop gebruikt worden als wegwerpverpakking.

Bij het gebruik van plastic producten (verpakkingen, speelgoed) migreren soms schadelijke stoffen, waarvoor we als consument waakzaam moeten zijn. Een ander voorbeeld is de verschuiving van de productie van kledij naar het oosten, waar men het niet zo nauw neemt met chemische stoffen om de kledij te behandelen. Deze chemische stoffen kunnen schadelijk zijn bij contact met de huid.

Karine Van Doorsselaer bespreekt in deze lezing i.s.m. Avansa Waas-en-Dender en de gemeente Waasmunster vele voorbeelden die gezondheidsrisico's inhouden door de aanwezige chemische stoffen. Verder krijg je inzichten en tips om daar bewust en kritisch mee om te gaan.

Partners: Avansa Waas-en-Dender, Milieudienst Waasmunster, MIWA, Transitie Waasmunster

 

Praktisch

Waar: De Meermin, Abdij van Roosenberglaan 6, 9250 Waasmunster

Wanneer: dinsdag 7 december 2021, van 19.30 tot 22.00 u.

Inschrijven: Deelname is gratis. Inschrijven kan op het telnr. 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via www.avansa-wd.be

Alle activiteiten