Alle activiteiten

Lezing: Klimaatbewust consumeren

Het jaar 2020 zal ongetwijfeld in de geschiedenisboeken genoteerd worden als het jaar van de wereldwijde coronapandemie. 2020 is ook het warmste jaar ooit sinds de metingen.

De gevolgen van de klimaatopwarming zullen aanleiding geven tot heel wat gezondheidsproblemen én klimaatvluchtelingen als gevolg van natuurrampen en mislukte oogsten. De verdere klimaatopwarming voorkomen is dé grote uitdaging, willen we onze kinderen en komende generaties een gezonde en leefbare wereld schenken.

Deze verantwoordelijkheid is aan de overheid, de industrie, de financiële instellingen maar ook aan ieder van ons. Door ons consumptiegedrag kunnen wij de bedrijven sturen en een draagvlak creëren voor de politici om hun verantwoordelijkheid te nemen zoals ze ook bij het bestrijden van de coronapandemie hebben gekund. In de lezing 'Klimaatbewust consumeren' (i.s.m. Avansa Waas-en-Dender) geeft Karine Van Doorsselaer inzichten en tips hoe wij als consument kunnen bijdragen tot een duurzame en gezonde wereld.

 

Praktisch

Waar: Deze lezing vindt plaats bij MIWA, Vlyminckshoek 12, 9100 Sint-Niklaas. 

Wanneer: donderdag 21 oktober 2021, van 20.00 tot 21.30 u.

Inschrijven: Deelname aan deze lezing is gratis. Inschrijven kan via sensibilisering@miwa.be. 

We vragen steeds alle coronamaatregelen te respecteren. Deelnemers krijgen na hun inschrijving een bericht met de specifieke coronamaatregelen bij MIWA.Copyright beeld: Flickr

Alle activiteiten