Alle activiteiten

Infosessie: Circulaire economie voor starters

Black Friday ken je waarschijnlijk als de hoogdag voor oeverloos aankoopgedrag. Maar wist je ook dat de maandag ervoor bekend staat als Circular Monday? Tijd dus om op deze dag nader uit te zoeken wat circulaire economie betekent. Autodelen of gemeenschapsmunten klinken je misschien redelijk bekend in de oren. Maar kan je ook vertellen wat CCU, open source of zeldzame aarden zijn?

Journaliste Isabelle Vanhoutte verheldert het met een korte intro over circulaire economie en het begrip donuteconomie. Daarna krijg je aan de hand van drie inspirerende cases een extra inkijk in de circulaire economie. Zowel knelpunten als kansen komen aan bod.  Isabelle put hiervoor uit haar boek 'Het ABC van de circulaire economie'. Voorafgaand aan het boek maakte ze een roadtrip in Vlaanderen, samen met een vormgever en een fotograaf.

I.s.m. Avansa Waas-en-Dender, MIWA, Stad Sint-Niklaas, stad Sint-Niklaas, klimaat en duurzaamheid en de Vrije Ateliers.

Begeleiding: Isabelle Vanhoutte. Isabelle onderzoekt en schrijft over de circulaire economie en duurzaam ondernemen, onder de naam kleine revolutie. Ze schreef onder andere voor MO*, Apache, De Standaard en Knack. Ze is opgeleid als leerkracht en gaf lezingen over de circulaire economie.

Inschrijven is noodzakelijk.

 

Praktisch:

  • Datum: Maandag 21/11 van 20u00 tot 21u30
  • Plaats: Avansa Waas-en-Dender vzw, Rode Kruisstraat 23, Sint-Niklaas
  • Begeleiding: Isabelle  Vanhoutte, journaliste
  • Prijs: gratis
  •  Inschrijven kan op één van volgende manieren:
Alle activiteiten