Alle activiteiten

Cursus thuiscomposteren in de kringlooptuin (3-delige cursus)

Compost is krachtvoedsel voor de bloemen, planten en bomen in je tuin! Je produceert het zelf door groente-, fruit- en tuinafval zelf thuis te composteren. Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur, maar je bespaart er zelfs geld en afval mee én je houdt de duurzame kringloop in stand. Weet je niet hoe eraan te beginnen? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem je het best gebruikt? Mis dan zeker deze cursus 'composteren in de kringlooptuin' niet.

Schrijf je vandaag nog in >>

Deel 1: Theorie van het composteren

Tijdens de eerste bijeenkomst leer je de knepen van het composteren. Wil je goed kunnen composteren, dan moet je immers enkele vuistregels kennen: wat is composteerbaar, wat is het niet, wat gebeurt er precies tijdens het composteringsproces en welke organismen zijn er actief? Welk systeem is het meest geschikt voor je tuin?

Dinsdag 29 mei, 19.00-22.00 uur, MIWA


Deel 2: Praktijk van het composteren

Tijdens de praktijksessie ga je zelf aan de slag. Dankzij de deskundige begeleiding van een ervaren lesgever krijg je het thuiscomposteren onder de knie. Hoe zit een doeltreffende compostbak in elkaar? Hoe belucht je de inhoud van een compostvat? Hoe werk je met bakken? Hoe kun je zelf de kwaliteit van je compost bepalen?

Dinsdag 5 juni, 19.00-22.00 uur, MIWA


Deel 3: Kringlooptechnieken adhv geleid bezoek in het Comité Jean Pain te Londerzeel

Tijdens een rondleiding op een gespecialiseerd bezoekerscentrum krijg je uitleg over de mogelijke toepassingen van compost en verneem je meer over andere kringlooptechnieken in de tuin: versnipperd snoeihout als bodembedekking, gazonbeheer met de mulchmaaier, nuttig gebruik van grof snoeihout, enz ...

Zaterdag 9 juni, 10.00-13.00 uur, Comité Jean Pain in Londerzeel


Praktisch

  • Voor alle inwoners uit Sint-Niklaas, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Temse en Waasmunster.
  • De cursus is gratis.
  • Inschrijven via dit formulier.
Alle activiteiten

Miwafriend Dringende vraag?
Bel naar 03 776 72 50
Of gebruik het contactformulier