Alle activiteiten

3-delige cursus 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin'

Compost is krachtvoedsel voor de bloemen, planten en bomen in je tuin. Je maakt het zelf door groente-, fruit- en tuinafval thuis te composteren. Je tuin krijgt een vitaminekuur én je houdt de duurzame kringloop in stand.

Weet je niet hoe eraan te beginnen? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem je het best gebruikt? Mis dan zeker onze cursus 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin' niet.

 

 

 

 

Deel 1: Theorie van het composteren

Tijdens de eerste bijeenkomst leer je de knepen van het composteren. Wil je goed kunnen composteren, dan moet je immers enkele vuistregels kennen: wat is composteerbaar, wat is het niet, wat gebeurt er precies tijdens het composteringsproces en welke organismen zijn er actief? Welk systeem is het meest geschikt voor je tuin?

Dinsdag 16 oktober 2018, 19.00-22.00 uur

MIWA, Vlyminckshoek 12, 9100 Sint-Niklaas


Deel 2: Praktijk van het composteren

Tijdens de praktijksessie ga je zelf aan de slag. Dankzij de deskundige begeleiding van een ervaren lesgever krijg je het thuiscomposteren onder de knie. Hoe zit een doeltreffende compostbak in elkaar? Hoe belucht je de inhoud van een compostvat? Hoe werk je met bakken? Hoe kun je zelf de kwaliteit van je compost bepalen?

Zaterdag 27 oktober 2018, 9.00-12.00 uur

MIWA, Vlyminckshoek 12, 9100 Sint-Niklaas


Deel 3: Kringlooptechnieken adhv geleid bezoek aan het Comité Jean Pain (Londerzeel)

Tijdens een rondleiding op een gespecialiseerd bezoekerscentrum krijg je uitleg over de mogelijke toepassingen van compost en verneem je meer over andere kringlooptechnieken in de tuin: versnipperd snoeihout als bodembedekking, gazonbeheer met de mulchmaaier, nuttig gebruik van grof snoeihout, het houden van kippen, enz ...

Zaterdag 10 november 2018, 10.00-13.00 uur

Comité Jean Pain, Holle Eikstraat 34,  1840 Londerzeel


Praktisch

  • Voor alle inwoners van Sint-Niklaas, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Temse en Waasmunster.
  • De cursus is gratis.
  • Inschrijven kan via dit formulier.
  • Meer info: 03 780 68 66 of sensibilisering@miwa.be
Alle activiteiten

Miwafriend Dringende vraag?
Bel naar 03 776 72 50
Of gebruik het contactformulier