Alle activiteiten

3-delige cursus 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin'

Ook dit najaar organiseert MIWA de cursus 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin'.

In groep en onder begeleiding van onze ervaren Vlaco-lesgever, leer je in drie lessen de knepen van het composteren.

Compost is krachtvoedsel voor de bloemen, planten en bomen in je tuin. Je maakt het zelf door groente-, fruit- en tuinafval thuis te composteren. Je tuin krijgt een vitaminekuur én je houdt de duurzame kringloop in stand.

Weet je niet hoe eraan te beginnen? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem je het best gebruikt? Mis dan zeker deze cursus niet.

 

Tijdens de cursus komt het volgende aan bod:

 

Deel 1: Theorie van het composteren

Tijdens de eerste bijeenkomst leer je de knepen van het composteren. Wil je goed kunnen composteren, dan moet je immers enkele vuistregels kennen: wat is composteerbaar, wat is het niet, wat gebeurt er precies tijdens het composteringsproces en welke organismen zijn er actief? Welk systeem is het meest geschikt voor je tuin?

Maandag 19 september 2022, 19.00 - 22.00 u.  -  MIWA, Vlyminckshoek 12, 9100 Sint-Niklaas


Deel 2: Kringlooptechnieken adhv geleid bezoek aan het Comité Jean Pain (Londerzeel)

Tijdens een rondleiding aan een gespecialiseerd bezoekerscentrum krijg je uitleg over de mogelijke toepassingen van compost en verneem je meer over andere kringlooptechnieken in de tuin: versnipperd snoeihout als bodembedekking, gazonbeheer met de mulchmaaier, nuttig gebruik van grof snoeihout, het houden van kippen, enz ...

Zaterdag 24 september 2022, 10.00 - 12.30 u.  -  Comité Jean Pain, Holle Eikstraat 34, 1840 Londerzeel


Deel 3: Praktijk van het composteren

Tijdens de praktijksessie ga je zelf aan de slag. Dankzij de deskundige begeleiding van een ervaren lesgever krijg je het thuiscomposteren onder de knie. Hoe zit een doeltreffende compostbak in elkaar? Hoe belucht je de inhoud van een compostvat? Hoe werk je met bakken? Hoe kan je zelf de kwaliteit van je compost beoordelen?

Zaterdag 1 oktober 2022, 9.00 - 12.00 u.  -  MIWA, Vlyminckshoek 12, 9100 Sint-Niklaas


Praktisch

  • Voor alle inwoners van Sint-Niklaas, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Temse en Waasmunster.
  • De cursus is gratis.
  • Meer info en inschrijven: sensibilisering@miwa.be

We vragen aan de deelnemers om de coronamaatregelen te respecteren. Deelnemers krijgen na hun inschrijving een bericht met de specifieke coronamaatregelen bij MIWA.

Alle activiteiten