Activiteiten

Infosessie 'Herbruikbare luiers' (online)

Denk je erover om wasbare luiers te gebruiken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Om je beter te informeren, organiseert MIWA i.s.m. De Luierhoek een infosessie. 

Lees verder

3-delige cursus 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin'

Dit najaar organiseert MIWA opnieuw de cursus 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin'.

In groep en onder begeleiding van een ervaren Vlaco-lesgever, leer je in drie lessen de knepen van het composteren.

Lees verder

Lezing: De oceaan, het klimaat en onze gezondheid (online)

De ecosystemen op onze planeet gaan er de laatste jaren steeds sneller op achteruit. Zo is een slecht beheer van afval een belangrijke factor in het verval van onze natuur.

Gelukkig is het geen louter negatief verhaal. Iedereen kan z’n steentje bijdragen aan een gezondere planeet.

Lees verder

Repair Café in Waasmunster

Ook in Waasmunster kan je enkele keren per jaar terecht bij het Repair Café. Enthousiaste vrijwilligers staan er klaar om je kapotte spullen te herstellen en zo samen met jou de afvalberg te beperken.

Lees verder

Workshop 'Koken met restjes'

Wil jij graag voedselverspilling bij jou thuis voorkomen? Zoek je inspiratie om restjes om te toveren tot nieuwe hapjes?

Op maandag 7 december toont Vlaco-lesgeefster Veerle hoe je voedselresten omtovert tot lekkere en originele hapjes en snacks die zelfs een feestdis waardig zijn. Nadien ga je in groep zelf aan de slag. Smakelijk!

Lees verder

Infosessie 'Thuiscomposteren in een notendop'

Wie slim is doet aan thuiscomposteren! Tijdens deze infosessie leer je meer over het hoe en waarom van thuiscomposteren, zodat je nadien thuis zelf aan de slag kan gaan.

Lees verder

Infosessie: 'Thuiscomposteren in een notendop'

Wie slim is, doet aan thuiscomposteren! Tijdens deze infosessie leer je meer over het hoe en waarom van thuiscomposteren, zodat je nadien thuis zelf aan de slag kan gaan.

Lees verder