Activiteiten

3-delige cursus 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin'

Dit najaar organiseert MIWA opnieuw de cursus 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin'.

In groep en onder begeleiding van een ervaren Vlaco-lesgever, leer je in drie lessen de knepen van het composteren.

Lees verder

Lezing: Klimaatbewust consumeren

De gevolgen van de klimaatopwarming manifesteren zich steeds duidelijker. Door ons consumptiegedrag te wijzigen, kunnen we bijdragen tot een duurzame en gezonde wereld.

In de lezing 'Klimaatbewust consumeren' (i.s.m. Avansa Waas-en-Dender) geeft Karine Van Doorsselaer tal van inzichten en tips over hoe we als consument de juiste keuzes kunnen maken. 

Lees verder

Online Voedselquiz: niet voor verliezers!

Wist je dat een derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt, verloren gaat?  Een gemiddeld Vlaams gezin verspilt zo'n 88 kg voedsel per jaar, ter waarde van 369 euro. Tijd om daar komaf mee te maken!

I.s.m. Foodwin vzw organiseert MIWA de online Voedselquiz: niet voor verliezers! Tijdens deze quiz strijd je niet alleen tegen de andere deelnemers, maar ook tegen voedselverlies! 

Lees verder

Lezing: Leven zonder afval

De afvalbergen groeien, onze oceanen zijn aan het stikken. Maar in plaats van moedeloos te zuchten, kunnen we ook kiezen voor positieve actie!

Vanessa Debruyne geeft ons 65 tips om ons huishouden afvalvrij te maken tijdens deze lezing i.s.m. Avansa Waas-en-Dender.

Lees verder

Schadelijke stoffen in plastics en andere materialen

Dagdagelijks komen we in contact met allerlei chemische stoffen die in gewone gebruiksvoorwerpen zitten. Denk maar aan plastic voedselverpakkingen, drukinkten in dagbladen of chemische stoffen in kledij. 

Karine Van Doorsselaer bespreekt in deze lezing i.s.m. Avansa Waas-en-Dender en de gemeente Waasmunster vele voorbeelden die gezondheidsrisico's inhouden door de aanwezige chemische stoffen. Verder krijg je inzichten en tips om daar bewust en kritisch mee om te gaan.

Lees verder