Voor minder afval

MIWA is de afvalintercommunale voor de regio Midden-Waasland (Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster), samen meer dan 153.000 inwoners. MIWA staat in voor de afvalinzameling aan huis, de uitbating van de recyclageparken en de sensibilisering rond afval.

Meer over MIWA

Laatste nieuws

Feestdagen in mei

Meimaand, feestmaand. Op pinkstermaandag zijn onze diensten gesloten. Op maandag zijn onze recyclageparken altijd gesloten, dus hier verandert er niets. Bekijk zeker ook de afvalkalender voor wijzigingen in ophaaldata op deze feestdagen. 

Lees verder

Klaar voor de zomer met onze herbruikbare bekers!

De zon schijnt volop: tijd om te dromen van zomerse buurtfeesten en evenementen. Vaak worden op deze evenementen plastic wegwerpbekertjes gebruikt, die helaas na gebruik, in de vuilnisbak belanden.

Gelukkig kan je ook kiezen voor herbruikbare bekers, een milieuvriendelijk alternatief voor de wegwerpbeker. MIWA ontleent aan inwoners, scholen, verenigingen, buurtcomités, gratis herbruikbare bekers om hun evenement milieuvriendelijker te maken.

Gelukkig kan je ook kiezen voor herbruikbare bekers, een milieuvriendelijk alternatief voor de wegwerpbeker. MIWA ontleent aan inwoners, scholen, verenigingen, buurtcomités, gratis herbruikbare bekers om hun evenement milieuvriendelijker te maken.

Lees verder

Tuinieren zonder pesticiden. Kleine daad, schoon resultaat!

Planten in de voegen van het terras of onkruid op het wandelpad in de tuin? We grijpen gemakshalve naar pesticiden die schadelijk zijn voor mens en milieu. Ze komen in onze waterlopen terecht en tasten het grondwater aan. Pesticiden bedreigen zo het water waaruit drinkwater gemaakt wordt. Daarom lanceren we samen met de Vlaamse Milieumaatschappij de actie “Een kleine daad, schoon resultaat” op zaterdag 21 april 2018.

 

 

Lees verder

Aanvragen snoeihoutophaling voorjaar afgesloten

 

 De aanvragen voor een ophaling snoeihout in het voorjaar zijn afgesloten. De aanvraag moest gebeuren voorr 29 maart 2018. Heb je toch nog snoeihout liggen? Dan kan je deze zelf gratis naar het recyclagepark brengen. 

In het najaar (september/oktober) vindt opnieuw een ophaling huis- aan- huis plaats. Hiervoor dien je een aanvraag te doen voor 30 augustus 2018. De datum kan je niet zelf kiezen, je krijgt een datum toegewezen. Heb je geen afspraak vastgelegd, dan zal de ophaalwagen niet bij jou passeren voor het snoeihout.

De ophaling is gratis. Je kan de aanvraag doen via ons gratis nummer 0800/98 003 of via deze link.

Lees verder

Huis-aan-huisophaling asbesthoudende golfplaten verlengd tot 30 juni 2018

Asbesthoudende golfplaten liggen? Dan is het nu het moment om ze te verwijderen, want het proefproject asbest wordt verlengd tot 30 juni 2018.

Lees verder

Activiteiten

Cursus thuiscomposteren in de kringlooptuin (3-delige cursus)

In drie lessen leren we jou de knepen van het composteren en kringlooptuinieren. Verneem hoe je het afval in je tuin kan vermijden en nog meer kan genieten van je eigen stukje groen!

Lees verder

Miwafriend Grofvuil liggen? Bel gratis 0800 98 003 of doe je aanvraag via de website. Maak je afspraak online

Miwafriend Snoeihout liggen?
Bel gratis 0800 98 003
of doe je aanvraag via de website.