aanvraagformulier eigendomscontainer

Als je reeds in het bezit bent van een 40l- of 120l-container voor huisvuil, kan je voor je adres een tweede grijze container aanvragen. Het opgetelde volume van je verschillende containers samen, mag het maximaal toegestane volume van 240l niet overschrijden.

Heb je echter al een 240l-container, dan kan je dus geen extra container aankopen.

De tweede container koop je aan en wordt hierbij jouw eigendomscontainer.

Tarieven :

 • Aankoop 40l-container: 25 euro
 • Aankoop 120l-container: 30 euro

Deze kosten worden aangerekend op het eerstvolgende aanslagbiljet.

 

Let wel! Heb je momenteel een container maar is dit niet het gewenste formaat, dan kan je de container wisselen en hoef je geen bijkomende container aan te kopen. De eerste wissel binnen het jaar na activatie van de container is gratis. Dit doe je via miwa.be/mijngrijzecontainer of via het gratis nummer 0800/98 003.

Als je voor je adres in Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Temse of Waasmunster toch graag een extra grijze diftarcontainer (eigendomscontainer) voor huisvuil wenst, dan gelden de volgende voorwaarden:

 1. Het totale volume van je verschillende containers samen, mag max. 240 liter zijn.
 2. De container wordt door jou aangekocht en is dus jouw eigendom. 
 3. De geleverde container zal aangerekend worden op het eerstvolgende aanslagbiljet, volgend op de aanvraag. Door de aanvraag in te dienen ga je akkoord om deze extra container te betalen.
 4. Eigendomscontainers worden niet gewisseld, opgehaald of terugbetaald aan de aanvrager.
 5. Bij verhuis moet de eigendomscontainer meegenomen worden naar het nieuwe domicilieadres. Je herkent deze container aan de adressticker met de vermelding ‘EIG’.  
 6. De eerste container die door MIWA werd geleverd (niet-eigendomscontainer) is gebonden aan het adres en mag niet meegenomen worden bij verhuis.
 7. Bij verhuis wordt de eigendomscontainer automatisch geblokkeerd. Neem in dit geval contact op met het gratis nummer 0800/98 003 om de container te deblokkeren en er zo terug gebruik van te kunnen maken. Hierdoor kunnen we er voor zorgen dat de container enkel door jou, als eigenaar, gebruikt kan worden. Indien de eigendomscontainer bij verhuis toch wordt achtergelaten op het oude adres kan de volgende bewoner geen gebruik maken van jouw container en dus geen afval aanbieden. Dit om te vermijden dat het aangeboden afval aan jou wordt aangerekend.
 8. Bij verhuis buiten de MIWA-regio vragen wij om contact op te nemen met het gratis nummer 0800/98 003. 
 9. Bij gebrek aan melding van wijziging van gegevens door de gebruiker is noch MIWA, noch de gemeente aansprakelijk voor schade geleden door de gebruiker of derden. 
 10. Indien een eigendomscontainer door de eigenaar wordt achtergelaten bij verhuis, wordt deze door MIWA opgehaald.

a. De container wordt in dat geval niet terugbetaald of opnieuw geleverd op een ander adres.

b. De eigendomscontainer wordt aangerekend op het eerstvolgende aanslagbiljet, ook indien u op dat moment niet meer in het bezit bent van de container.


Vraag je diftarcontainer (eigendomscontainer) aan

Weet bij je keuze dat: 

 • een slot betalend is (25 euro/slot)
 • een bijkomende container betalend is (40l: 25 euro; 120l: 30 euro)

 

Door het aanvragen van een eigendomscontainer, verklaar je je akkoord met de hierboven vermelde voorwaarden.

DOE HIER JE AANVRAAG >>