Nieuwsberichten

MIWA zoekt ... een communicatieverantwoordelijke (vervanging 6 maanden)

In het kader van een zwangerschapsvervanging zijn wij op zoek naar een communicatieverantwoordelijke die gedurende 6 maanden de lege stoel van onze collega wil vullen. Ben jij een communicatieve duizendpoot en wil jij stiekem de wereld wat schoner maken? Dan ben jij misschien wel de geknipte persoon voor de job! Solliciteer vandaag nog. 

lees meer

Opgelet: vanaf nu opnieuw tweewekelijkse inzameling van huisvuil

Tijdens de zomermaanden juli en augustus werden de huisvuilzakken wekelijks aan huis ingezameld. Deze zomerregeling loopt nu af.
Voortaan worden je huisvuilzakken opnieuw om de twee weken bij je thuis opgehaald. Check je afvalkalender voor de juiste ophaaldagen. 

lees meer

Vlaco roept op tot stimulerend compostbeleid

Compost is de meest radicale en efficiënte manier om het koolstofgehalte in je bodem te doen stijgen. Om de bodemkwaliteit, en dus de vruchtbaarheid, van onze Vlaamse bodems op peil te krijgen, is extra toevoer van koolstof onontbeerlijk. Kiezen voor compost is kiezen voor een duurzame bodem én voor het milieu.

lees meer

Huis-aan-huisophaling asbesthoudende golfplaten (proefproject)

Asbesthoudende golfplaten liggen? Dan is het nu het moment om ze te verwijderen, want tot en met eind januari 2018 haalt MIWA ze op aan jouw huis. 

lees meer

Buxusmot: wat met aangetaste buxus?

Is jouw buxus slachtoffer geworden van de buxusmot? Dan haal je die best zo snel mogelijk weg om verdere besmetting tegen te gaan. Waar naartoe met kapotte buxus? Die mag naar het recyclagepark.

lees meer

Indevuilbak heet voortaan Mooimakers

Nóg sterker inzetten op minder zwerfvuil en sluikstort voor een mooier Vlaanderen. Dat is onze prioriteit. En daar is een breed maatschappelijk draagvlak voor nodig.
Daarom verandert Indevuilbak, het samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstorten van het kabinet van minister Schauvliege, OVAM, Fost Plus en VVSG, van naam. 

lees meer

Nieuw recyclagepark in Nieuwkerken-Waas is open

Sint-Niklaas is vanaf nu een recyclagepark rijker. Met de komst van het park in de Anthonis de Jonghestraat 20a in Nieuwkerken-Waas telt MIWA vandaag zes recyclageparken. 

lees meer

Groot afvalonderzoek: de resultaten

Radio 2 en OVAM hebben 'de Vlaming' onderworpen aan een grootschalig afvalonderzoek. We maken nog veel fouten zo blijkt, maar hieruit kunnen we alleen maar leren.

lees meer

Textielinzameling aan huis: geen sticker meer nodig

Laat je voortaan je textiel ophalen aan huis op de voorziene data zoals aangegeven op de kalender, dan heb je geen sticker meer nodig van de Kringwinkel den Azalee.
De zakken/dozen moeten gewoon op tijd buiten staan en goed gesloten zijn. 

lees meer

Afspraken tijdens wegenwerken

Tijdens wegenwerken gaat de afvalophaling aan huis gewoon door. Zet dus zeker tijdig je afval buiten, want tijdens deze werken verloopt de ophaling vaak anders dan normaal.

lees meer

Containerpark heet voortaan recyclagepark

Vanaf 1 januari 2017 spreekt afvalintercommunale MIWA niet langer van het containerpark, maar wel van de meer toepasselijke en hedendaagsere term ‘recyclagepark’. Lees hier waarom.

 

lees meer

Workshop kringloopkrachten in basisschool Gavertje Vier, Belsele

Sorteren, recycleren en preventie. Het begint al van jongs af aan. En dat weten ook de kringloopkrachten. Ze brengen hun enthousiasme én kennis dan ook met veel plezier over aan de leerlingen van basisschool Gavertje Vier in Belsele. 

lees meer

Asbest in huis? Wees voorzichtig!

Hoewel asbest nu verboden is, werd het in het verleden op grote schaal gebruikt in de bouwsector. Daarom zal dit materiaal nog een hele tijd in onze directe omgeving aanwezig zijn. Het inademen van asbestvezels kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Wil je asbest verwijderen, bereid je dan zorgvuldig voor. Ga uiterst voorzichtig te werk en voer het asbestafval op een verantwoorde manier af.

lees meer

Zo gebruik je de huisvuilzak correct.

MIWA maakt al geruime tijd gebruik van een huisvuilzak met trekbandsluiting. Deze trekband is gebruiksvriendelijk, maar de kwetsbare plek bij dit type zak is de lasnaad net onder de trekband. Nochtans, als je de zak gebruikt volgens de voorschriften zou er geen probleem mogen zijn.

lees meer

Miwafriend Dringende vraag?
Bel naar 03 776 72 50
Of gebruik het contactformulier