Nieuwsberichten

Knutselwedstrijd voor scholen

Afvalintercommunale MIWA organiseert i.s.m. Fost Plus een superleuke knutselwedstrijd voor kleuter- en lagere scholen.

De opdracht is simpel! Ga met je klas(sen) aan de slag en maak een heus knutselwerk met PMD. Deelnemen kan nog tot 15 maart 2018.

lees meer

MIWA collega's halen 4000 euro op voor VZW Little Hearts tijdens Music for Life

Tijdens de Warmste Week van Music for Life zamelt Studio Brussel zoveel mogelijk geld in voor verschillende goede doelen. Het personeel van MIWA organiseerde verschillende acties ten voordele van het cake-project van vzw Little Hearts.

lees meer

Breng uw kurken naar het recyclagepark

Tijdens deze eindejaarsperiode knalt er al eens een extra flesje cava of champagne. Feesten en gezelligheid brengt uiteraard heel wat afval met zich mee. Probeer ook nu zo goed mogelijk uw afval te sorteren. Glazen flessen horen in de glasbol en niet ernaast. Het is maar een kleine moeite om het glas ook netjes in de glasbol te deponeren. Zo houdt u uw buurt netjes en zorgt uw afval niet voor overlast. 
Maar wist u dat kurken stoppen in aanmerking komen voor recyclage?  Gooi ze dus niet zomaar in de vuilnisbak, maar breng ze naar één van onze recylageparken.

 

 

lees meer

PMD sorteren wordt gemakkelijker in de toekomst

Fostplus, de organisatie die instaat voor de afvalophaling en –verwerking van huishoudelijk verpakkingsafval in België, wil vanaf 2019 starten met nieuwe sorteerregels voor PMD. Sorteren wordt eenvoudiger: zowat alle plastic verpakkingen, dus ook yoghurtpotjes, botervlootjes en plastic zakken, mogen dan in de blauwe zak. Voorlopig moeten die nog steeds bij het restafval.

 

lees meer

Asbestzakken te koop in onze recyclageparken

In onze recyclageparken zijn vanaf nu asbestzakken te koop. Je betaalt 1,5 euro voor een kleine zak en 3 euro voor een grote zak.

Vroeger moest je naar de doe-het-zelfzaak om een stevige folie aan te schaffen om je asbest te verpakken. Tijdens de verwijdering, het transport en het deponeren van het asbest kunnen asbestvezels vrijkomen. En het zijn net díe vezels die schadelijk blijken te zijn voor gezondheid en milieu.

lees meer

Gebruik je hoofd om klein elektro te recycleren

Klein elektro: wie, wat, waar, hoe? Wat doe jij ermee wanneer je het niet meer kan gebruiken? Recupel roept op tot beter recycleren en vraagt om elektro binnen te brengen naar het recyclagepark, De Kringwinkel (indien nog bruikbaar) of het RecyclePunt. 

lees meer

Huis-aan-huisophaling asbesthoudende golfplaten (proefproject)

Asbesthoudende golfplaten liggen? Dan is het nu het moment om ze te verwijderen, want tot en met eind januari 2018 haalt MIWA ze op aan jouw huis. 

lees meer

Buxusmot: wat met aangetaste buxus?

Is jouw buxus slachtoffer geworden van de buxusmot? Dan haal je die best zo snel mogelijk weg om verdere besmetting tegen te gaan. Waar naartoe met kapotte buxus? Die mag naar het recyclagepark.

lees meer

Indevuilbak heet voortaan Mooimakers

Nóg sterker inzetten op minder zwerfvuil en sluikstort voor een mooier Vlaanderen. Dat is onze prioriteit. En daar is een breed maatschappelijk draagvlak voor nodig.
Daarom verandert Indevuilbak, het samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstorten van het kabinet van minister Schauvliege, OVAM, Fost Plus en VVSG, van naam. 

lees meer

Nieuw recyclagepark in Nieuwkerken-Waas is open

Sint-Niklaas is vanaf nu een recyclagepark rijker. Met de komst van het park in de Anthonis de Jonghestraat 20a in Nieuwkerken-Waas telt MIWA vandaag zes recyclageparken. 

lees meer

Groot afvalonderzoek: de resultaten

Radio 2 en OVAM hebben 'de Vlaming' onderworpen aan een grootschalig afvalonderzoek. We maken nog veel fouten zo blijkt, maar hieruit kunnen we alleen maar leren.

lees meer

Textielinzameling aan huis: geen sticker meer nodig

Laat je voortaan je textiel ophalen aan huis op de voorziene data zoals aangegeven op de kalender, dan heb je geen sticker meer nodig van de Kringwinkel den Azalee.
De zakken/dozen moeten gewoon op tijd buiten staan en goed gesloten zijn. 

lees meer

Afspraken tijdens wegenwerken

Tijdens wegenwerken gaat de afvalophaling aan huis gewoon door. Zet dus zeker tijdig je afval buiten, want tijdens deze werken verloopt de ophaling vaak anders dan normaal.

lees meer

Containerpark heet voortaan recyclagepark

Vanaf 1 januari 2017 spreekt afvalintercommunale MIWA niet langer van het containerpark, maar wel van de meer toepasselijke en hedendaagsere term ‘recyclagepark’. Lees hier waarom.

 

lees meer

Workshop kringloopkrachten in basisschool Gavertje Vier, Belsele

Sorteren, recycleren en preventie. Het begint al van jongs af aan. En dat weten ook de kringloopkrachten. Ze brengen hun enthousiasme én kennis dan ook met veel plezier over aan de leerlingen van basisschool Gavertje Vier in Belsele. 

lees meer

Asbest in huis? Wees voorzichtig!

Hoewel asbest nu verboden is, werd het in het verleden op grote schaal gebruikt in de bouwsector. Daarom zal dit materiaal nog een hele tijd in onze directe omgeving aanwezig zijn. Het inademen van asbestvezels kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Wil je asbest verwijderen, bereid je dan zorgvuldig voor. Ga uiterst voorzichtig te werk en voer het asbestafval op een verantwoorde manier af.

lees meer

Zo gebruik je de huisvuilzak correct.

MIWA maakt al geruime tijd gebruik van een huisvuilzak met trekbandsluiting. Deze trekband is gebruiksvriendelijk, maar de kwetsbare plek bij dit type zak is de lasnaad net onder de trekband. Nochtans, als je de zak gebruikt volgens de voorschriften zou er geen probleem mogen zijn.

lees meer

Miwafriend Dringende vraag?
Bel naar 03 776 72 50
Of gebruik het contactformulier