Voor minder afval

MIWA is de afvalintercommunale voor de regio Midden-Waasland (Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster), samen meer dan 152.000 inwoners. MIWA staat in voor de afvalinzameling aan huis, de uitbating van de recyclageparken en de sensibilisering rond afval.

Meer over MIWA

Laatste nieuws

MIWA zoekt ... een communicatieverantwoordelijke (vervanging 6 maanden)

In het kader van een zwangerschapsvervanging zijn wij op zoek naar een communicatieverantwoordelijke die gedurende 6 maanden de lege stoel van onze collega wil vullen. Ben jij een communicatieve duizendpoot en wil jij stiekem de wereld wat schoner maken? Dan ben jij misschien wel de geknipte persoon voor de job! Solliciteer vandaag nog. 

Lees verder

Opgelet: vanaf nu opnieuw tweewekelijkse inzameling van huisvuil

Tijdens de zomermaanden juli en augustus werden de huisvuilzakken wekelijks aan huis ingezameld. Deze zomerregeling loopt nu af.
Voortaan worden je huisvuilzakken opnieuw om de twee weken bij je thuis opgehaald. Check je afvalkalender voor de juiste ophaaldagen. 

Lees verder

Vlaco roept op tot stimulerend compostbeleid

Compost is de meest radicale en efficiënte manier om het koolstofgehalte in je bodem te doen stijgen. Om de bodemkwaliteit, en dus de vruchtbaarheid, van onze Vlaamse bodems op peil te krijgen, is extra toevoer van koolstof onontbeerlijk. Kiezen voor compost is kiezen voor een duurzame bodem én voor het milieu.

Lees verder

Huis-aan-huisophaling asbesthoudende golfplaten (proefproject)

Asbesthoudende golfplaten liggen? Dan is het nu het moment om ze te verwijderen, want tot en met eind januari 2018 haalt MIWA ze op aan jouw huis. 

Lees verder

Buxusmot: wat met aangetaste buxus?

Is jouw buxus slachtoffer geworden van de buxusmot? Dan haal je die best zo snel mogelijk weg om verdere besmetting tegen te gaan. Waar naartoe met kapotte buxus? Die mag naar het recyclagepark.

Lees verder

Activiteiten

Repair Café met Geefplein Stekene

Het concept van de Repair Cafés is intussen al goed gekend. Het zijn bijeenkomsten waar mensen samenkomen om kapotte spullen te herstellen: oude radio's, fietsen, kleding, meubelen, noem maar op. Herstelmateriaal en knowhow zijn aanwezig, Bovendien is er ook een Geefplein. Nu jij nog. Kom je ook? 

Lees verder

Openschuurdag met Repair Café en Geefplein

Natuurpunt Waasland-Noord en Transitie Sint-Gillis-Waas organiseren op 1 okotober een Openschuurdag met wandelingen, een Repair Café, een Geefplein, randanimatie voor jong en oud, veel informatie over hoogstamfruit èn een bezoekje van o.a. Vlaanderens bekendste pomoloog,  Jacobus Bosschaerts.

Heel veel redenen dus om eens een kijkje te gaan nemen in het leuke Panneweel!

Lees verder

Repair Café Sint-Niklaas + Geefplein

Repair Café’s zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie van het Repair Café is gereedschap, materiaal en herstellers aanwezig om reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed. Je kan er al wachtend ook iets drinken. Geef en neempleinen zijn een soort gratis rommelmarkt waar mensen spullen afgeven en meenemen.

Lees verder

Gratis cursus 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin'

In november organiseert MIWA opnieuw de cursus 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin'. Zelf je keuken- en tuinafval composteren heeft immers heel wat voordelen!

Lees verder

Miwafriend Grofvuil liggen? Bel gratis 0800 98 003 of doe je aanvraag via de website. Maak je afspraak online